Ve Frýdku≈Místku sbírají recepty na štrúdly. Kdo upeče nejlepší, vyhraje zajímavé ceny a ještě se skvěle pobaví

Archiv

Lucie Talavašková

18. 7. 2017

„Štrúdlová ochutnávka a vyhodnocení, kam musí přihlášení účastníci dopravit přímo své hotové pekařské výrobky, vynese těm nejlepším hodnotné ceny od sponzorů. A všem hlavně dobrou zábavu,“ láká k přihlášení do soutěže ředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Monika Konvičná.

 

Štrúdl může frýdecko-místecké odborné porotě, které bude předsedat Marta Randusová, majitelka pekárny specializované na štrúdly, představit kdokoli bez rozdílu věku. Nikdo není omezen a porota nehledí ani na profesi či zkušenosti výrobce. „Jde jen o co nejchutnější výsledek a originalitu receptu,“ vysvětluje Lucie Talavašková z beskydského infocentra. V loňském roce, kdy mělo ochutnávání štrúdlů premiéru, se podle ní sešlo hned několik originálních receptů. Ty mohou i letošní zájemci porovnat se svými nápady na webu akce: www.beskydskerekordy.cz/soutez-strudl-2.

 

Soutěžit se bude ve Frýdku- Místku ve dvou kategoriích – sladký a slaný štrúdl. Soutěžící se mohou pokusit zabodovat v obou kategoriích, maximálně však s jedním originálním receptem pro každou kategorii.

Vyplnění přihlášky do soutěže je velmi jednoduché, probíhá elektronicky na zmíněných webových stránkách. Přihlásit se ale můžete také osobně na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku-Místku nebo na telefonním čísle +420 558 646 888.

„Všechny ohodnocené štrúdly dáme k dispozici návštěvníkům gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí. A i ti, kteří nebudou soutěžit, jsou zváni na Zámecké náměstí ve Frýdku, kde bude celý den plno jídla, pití a zábavy. Vše nakonec vyvrcholí pokusem o zápis do České knihy rekordů, ve kterém půjde o vypití co největšího objemu točené limonády,“ uzavírá pozvánku do štrúdlové soutěže i na gastrofestival spojený s Beskydskými rekordy M. Konvičná.