FRÝDEK-MÍSTEK USILUJE O OBNOVENÍ ZUBNÍ POHOTOVOSTI

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

4. 2. 2022

Ve Frýdku-Místku pokračují jednání o zřízení zubní pohotovosti. Radnice intenzivně usiluje o obnovení potřebné služby, která byla v minulosti zrušena.

S bolavým zubem do Ostravy nebo do Havířova. Běžná víkendová situace obyvatele ve Frýdku-Místku. Vedení města ale usiluje o změnu.

„Dostupnost péče zubních lékařů o večerech, víkendech a svátcích je v 55tisícovém městě nezbytností. Považuji za osobní úkol a povinnost primátora maximálně dopomoci k tomu, aby všechny strany došly k finální dohodě,“ uvedl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Město je připraveno obnovení služby podpořit také finančně. Důležitým přípravným krokem bylo setkání zástupců vedení města se stomatologickou komorou:

„Město skutečně dalo impuls ke znovuobnovení zubní pohotovosti ve Frýdku-Místku. Pokud nás Moravskoslezský kraj vyzve, nebude zřízení zubní pohotovosti nic bránit,“ řekl předseda Oblastní stomatologické komory Frýdek-Místek Pavel Brückner.

Zubní pohotovost má vzniknout ve frýdecko-místecké nemocnici, která se pro zřízení služby jeví jako nejvhodnější. Dříve už v jejích prostorách zubní pohotovost fungovala.

„Jsme ochotni a schopni ve spolupráci s městem poskytnout a připravit požadované prostory,“ potvrdil ředitel Nemocnice ve Frýdku-Místku Tomáš Stejskal.

Nyní budou následovat další přípravné kroky. Klíčové bude jednání města s Moravskoslezským krajem, který je zřizovatelem služby.

Na fotografii zleva: ředitel Oblastní stomatologické komory Frýdek-Místek Pavel Brückner, náměstek primátora Igor Juriček, primátor Petr Korč a náměstek primátora Jiří Kajzar.