Od září ve Švejk restaurantu: svíčková, zelí, knedlíky a dobré pivo!

Archiv

MM F-M

10. 8. 2006

Guláš Feldukráta Katze se špekovým knedlíkem, kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem nebo svíčková na smetaně, to jsou tradiční česká jídla, na která bude od začátku září zvát nový Švejk restaurant, jenž se v těchto dnech rodí v prostorách Národního domu. Kromě ryze staročeského jídelníčku bude hostinec štamgasty lákat i na plzeňské pivo. O přestavbě interiéru a jiném systému provozování restaurace rozhodlo zastupitelstvo Frýdku-Místku v červnu. „Restaurace už si dlouho říkala o změnu. Pokud sem skutečně chceme dostat hosty, musí být restaurace něčím zajímavá. Budova Národního domu je města, takže investice vložená do vnitřních prostor bude stále investice do majetku města. Nový design interiéru bude korespondovat s historickým a architektonickým rázem budovy,“ ujistil náměstek primátorky Petr Cvik. Interiérové úpravy v hodnotě necelého milionu korun zaplatí město, další milion korun na vybavení uhradí Plzeňský Prazdroj. V rámci úprav již byla položena dřevěná podlaha, příští týden sem postupně přibude i veškeré další vybavení a nábytek. Přestavba bude dokončena v závěru srpna a od září by se měl chod zařízení plně rozběhnout. Nyní probíhá výběrové řízení na provozovatele. „Jedná se o součást franchisingového řetězce restaurací, kterých je dnes v celé republice zřízeno už čtyřicet. Zkušenosti říkají, že se projekt zatím všude osvědčil. Navštívil jsem například olomoucký Švejk restaurant a můžu říct, že atmosféra tam byla moc příjemná a jídlo perfektní. Moc se mi líbil například nábytek z masivního dřeva, stylové výčepní stolice a dobové vitráže. Jsem rád, že v Místku probíhají stavební práce podle plánu. Věřím, že si sem lidé z města i z jeho okolí najdou cestu. Bude to jistě další zajímavost, která by mohla přilákat také turisty,“ odhaduje náměstek primátorky Petr Cvik. Foto č. 1: Náměstek Petr Cvik diskutuje s ředitelem ND Zdeňkem Stolařem Foto č. 2: Ukázka tradičního menu – guláš a špekové knedlíky